Politika privatnosti

Datum posljednje izmjene: 10. novembar 2021

U Stumariju cijenimo vašu privatnost. Ova Politika privatnosti pruža informacije o tome kako prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke kada posjetite naše web stranice (www.collateralbase.com, www.cannabisindustrylawyer.com, know.cannabisindustrylawyer.com, ili www.cannabislegalizationnews.com) ili koristite naše usluge. U ovoj Politici privatnosti također vas obavještavamo o vašim pravima kao subjekta podataka. 

Ne prikupljamo nikakve vaše lične podatke osim onoga što je opisano u ovoj politici. Lične podatke ne obrađujemo na način koji je u suprotnosti sa svrhom za koju su lični podaci pribavljeni. Prilikom obrade vaših ličnih podataka, pridržavat ćemo se pravila Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

Ko obrađuje vaše lične podatke? 

kontrolor

Stumari i Collateral Base su imenovali kontrolora koji će pomoći u rukovanju podacima na našim web platformama. Nalazimo se na adresi: 

316 SW Washington St. Ste 1a

Peoria, IL 61602

Mi smo Kontrolor u odnosu na sve lične podatke koje nam date. To znači da mi određujemo svrhe i način obrade vaših ličnih podataka. 

(Pod-)procesori

(možemo) koristiti (pod-)procesore. (Pod-)obrađivači obrađuju lične podatke samo u onoj mjeri u kojoj im je to potrebno za završetak njihovog specifičnog zadatka ili usluge. Mi pružamo samo vaše lične podatke uz odgovarajuće mjere zaštite. Te mjere mogu biti: sporazum o obradi podataka radi osiguranja povjerljivosti; tehničke mjere za osiguranje sigurnosti prilikom prijenosa podataka; obaveza (pod)obrađivača da koristi sve informacije u skladu sa važećim zakonima o privatnosti i da ne koristi podatke za svoje potrebe. 

Transfer izvan Evropskog ekonomskog prostora

Vaše lične podatke možemo prenijeti u zemlju izvan Evropskog ekonomskog prostora ili međunarodnu organizaciju. U ovim scenarijima osiguraćemo da budu postavljene odgovarajuće, prikladne i potrebne zaštitne mjere i mehanizmi prijenosa

To znači da se prijenos može dogoditi na osnovu odluke o adekvatnosti od strane Evropske komisije. U slučaju izostanka takve odluke o adekvatnosti, koristit ćemo standardne ugovorne klauzule u svim našim ugovorima za prijenos ličnih podataka u treće zemlje kako to predviđa Evropska komisija.

Ako želite da dobijete kopiju bilo koje dokumentacije koja pokazuje odgovarajuće mjere zaštite koje su poduzete, možete podnijeti zahtjev putem legal@Stumari ili Collateral Base.com.

Zašto i kako obrađujemo vaše lične podatke?

Vaše lične podatke obrađujemo u dolje navedene svrhe. U ovim okolnostima zahtijevamo podatke kako bismo vam pružili naše usluge. Vaše lične podatke možemo podijeliti s jednim od naših procesora u istu svrhu. Ako želimo da obrađujemo vaše lične podatke izvan ove svrhe, tražit ćemo vašu izričitu suglasnost.  

Vaši lični podaci neće biti distribuirani nikome drugom ni u koju svrhu.

Kupovina proizvoda

Kada kupite neki od naših proizvoda, prikupljamo sljedeće podatke tokom procesa narudžbe: 

  • Vaše ime i prezime;
  • Vaša adresa i država;
  • Tvoja e-mail adresa;
  • Naziv vaše kompanije i PDV broj (ako je primjenjivo);
  • Vaša IP adresa. Ove informacije moramo prikupiti iz dva razloga: jedan je da bismo vam mogli pružiti odgovarajuću uslugu podrške, a drugi je zbog usklađenosti sa zakonima EU o PDV-u.

Ove informacije moramo dobiti da bismo bili u skladu sa holandskim zakonodavstvom. Ove informacije se pohranjuju na Stumari ili Collateral Base serveru podataka i na vašem Stumari ili Collateral Base.com, MyStumari ili Collateral Base & Stumari ili Collateral Base Academy računu gdje možete pristupiti informacijama.

Čuvamo vaše podatke o narudžbi (plaćanju) onoliko dugo koliko je potrebno za usklađivanje sa holandskim zakonodavstvom.

Vaše podatke dijelimo s poštanskim žigom. Poštanski žig je procesor koji šalje sve e-poruke iz Stumarija ili Collateral Base u vezi s našim ugovornim odnosom (npr. e-poruke s potvrdom). Stoga je potrebno podijeliti sljedeće podatke. Informacije koje šaljemo Poštanskom žigu su: 

  • Ime
  • E-mail adresa
  • Broj pretplate
  • Nazivi kupljenih proizvoda 
  • valuta
  • Broj narudžbe, datum narudžbe, cijena, način plaćanja.   

Poštanski žig čuva ove informacije na period od 45 dana. Nakon ovog perioda svi podaci se uklanjaju. 

Ne obrađujemo vaše podatke o plaćanju (npr. podatke o kreditnoj kartici) na našoj stranici za naplatu. Ove informacije se samo vizualno prikazuju na našoj web stranici, ali tehnički pripadaju Paypalu ili Adyenu. Stumari ili Collateral Base obrađuje samo šifrirani kod jer ne moramo vidjeti detalje i na taj način se povećava zaštita podataka. PayPal i Adyen se smatraju nezavisnim kontrolorima. Restriktivna grupa Stumari ili Collateral Base inženjera za podršku može pristupiti sljedećim podacima u Paypal i Adyen okruženju: email adrese, brojevi transakcija, vrijeme transakcije i izdavalac kartice. Ovaj pristup je potreban za potvrdu plaćanja i/ili povrata novca od strane naših inženjera za podršku. 

Dijeljenje podataka o korisnicima sa Newfold Digital Inc.

Stumari ili Collateral Base je u vlasništvu Newfold Capital Inc. (Newfold). Kako bismo ispunili međunarodne pravne standarde i standarde usklađenosti, možemo dijeliti podatke o korisnicima s Newfoldom. I Stumari ili Collateral Base i Newfold se smatraju 'Kontrolerima' u vezi sa ovim informacijama jer zajednički određujemo svrhu i sredstva ove obrade. Pošto ove informacije šaljemo Sjedinjenim Državama, postoji ugovor o obradi podataka. 

Newfold zadržava lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno za usklađivanje sa američkim zakonodavstvom.  

Pretplatite se na naš newsletter

Želite li biti informirani o proizvodima i uslugama Stumarija ili Collateral Base? Odlično! Kada se pretplatite na Newsletter Stumari ili Collateral Base na web stranici, morat ćete dati Stumari ili Collateral Base pristanak da vam šalje naš newsletter. Povlačenje navedenog pristanka može se lako izvršiti klikom na „Otkaži pretplatu“ ispod bilo kojeg biltena. Kada se pretplatite na newsletter Stumari ili Collateral Base, tražit ćemo od vas sljedeće informacije:

  • Vaše ime i prezime;
  • Tvoja e-mail adresa.

Svi koji kupe Stumari ili Collateral Base proizvod automatski će dobiti naš bilten. Razlog za to je što naš bilten sadrži mnogo sadržaja vezanih za proizvode koji mogu biti vrlo korisni za vas kao korisnika našeg proizvoda. Možete se lako odjaviti tako što ćete u bilo koje vrijeme kliknuti na dugme „otkaži pretplatu“ ispod bilo kojeg biltena. 

Gore navedene informacije prenosimo na Mailblue, procesor koji šalje Stumari ili Collateral Base bilten. Kada otkažete pretplatu, Mailblue će ukloniti vašu adresu e-pošte sa mailing liste.

podrška 

Kada ste premium kupac, pružamo vam podršku putem Help Scout-a i e-pošte. Kada nam postavite pitanje preko Help Scout beacon-a, mi ćemo prikupiti vaš grad, državu, IP adresu, operativni sistem, uređaj i web pretraživač. Nećemo prikupljati ove podatke ako pošaljete običan email. U tom slučaju prikupljat će se samo vaša email adresa. Informacije se spremaju u Help Scout i koriste se samo za pružanje odgovarajuće podrške i analizu korištenja naše usluge podrške. Stoga je potrebno čuvati ove podatke na period od četiri (4) godine. Nakon perioda od četiri (4) godine, svi podaci u Help Scout-u će biti uklonjeni i uništeni. 

Komentiranje

Kada komentirate neku od naših objava na web stranici, kao što je blog, tražit ćemo vaše ime i adresu e-pošte. Ovo je zbog potrebe komentiranja blog posta. Ove informacije će biti pohranjene na toj web stranici sve dok postoji. 

Webinari 

Kao što možda znate, Stumari ili Collateral Base održavaju vrlo zanimljive webinare! Ovi webinari se održavaju na Crowdcast-u. Kada se registrujete za webinar Stumari ili Collateral Base, Crowdcast prikuplja sljedeće lične podatke:  

  • Adresa e-pošte (za kreiranje Crowdcast naloga)
  • Korisničko
  • Ime
  • Lokacija (država i grad)
  • Način prijavljivanja 
  • Vaše odgovore na pitanja koja su domaćini webinara možda objavili, ako je primjenjivo.

Crowdcast pohranjuje i sprema ove informacije dok Stumari ili Collateral Base ne izbrišu događaj. 

Authentication

Neki od naših proizvoda će od vas tražiti da se identifikujete s Googleom ili Facebookom kako bismo mogli dohvatiti informacije u vaše ime. Nećemo gledati vaše lične podatke. Zadržavamo pravo na prikupljanje podataka o korištenju radi mjerenja performansi naših aplikacija, ali lični podaci koji se mogu identificirati neće biti otkriveni trećim stranama.

Vanjski linkovi

Naša web stranica sadrži (affiliate) veze na neke druge stranice. Stumari ili Collateral Base.com i njegovi autori nisu odgovorni za praksu privatnosti ili sadržaj takvih web stranica

Automatski evidentirane informacije prilikom posjete našoj web stranici

Na našoj web stranici koristimo alate za web analitiku trećih strana (Google Analytics i Google Tag Manager, Hotjar) i sebe kako bismo analizirali kako korisnici koriste našu stranicu. Ovi alati koriste 'kolačiće', koji su tekstualne datoteke postavljene na vaš računar, za prikupljanje standardnih informacija internetskog dnevnika i informacija o ponašanju posjetitelja.

Mi i treće strane koristimo kolačiće za:

  • Omogućite funkcionalnosti naše web stranice (sesijski, tehnički i funkcionalni kolačići);
  • Analizirati korištenje web stranice i na osnovu toga učiniti web stranicu jednostavnijom za korištenje (analitički kolačići);

Prikupljamo sljedeće lične podatke: 

  • IP adresa;
  • Informacije o vašem korištenju naše web stranice (kao što su posjećene stranice i klikovi);
  • Tip uređaja i pretraživač;
  • Lokacija (država i grad);
  • Odredišna stranica (referrer-URL);
  • Rezolucija ekrana;
  • Zahtjevi i odgovori koji se šalju sa i na vaš uređaj.

Sa alatom u vlasništvu Stumari ili Collateral Base nema identifikacije sa subjektima podataka i kolačići su isključivo funkcionalni. Vaša IP adresa je sačuvana u evidenciji pristupa na našem serveru i čuva se 90 dana i koristi se samo u bezbednosne svrhe i potrebe odgovora na incidente. Ovaj server hostuje SiteGround. Nakon ovog perioda, podaci se uklanjaju i uništavaju. Razlog zašto čuvamo ove informacije je reakcija na incident. Ostale informacije koje prikupljamo su takozvani 'kolačići sesije' i 'funkcionalni kolačići'. Koriste se kako bismo vam omogućili korištenje naše web stranice. 

Ovi kolačići nemaju nikakvih posljedica po privatnost posjetitelja. Zbog ovih aspekata, alat u vlasništvu Stumari ili Collateral Base je dozvoljen bez traženja prethodnog pristanka. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju web stranice prenose se našoj hosting kompaniji SiteGround. Ove informacije se zatim koriste za procjenu korištenja web stranice od strane posjetitelja i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima web stranice za Stumari ili Collateral Base.com. 

Uz Google Analytics i Google Tag Manager koristi se anonimna IP adresa i mi slijedimo smjernice holandskog tijela za zaštitu podataka kako bismo Google analitiku postavili na način prilagođen privatnosti. Google može prenijeti prikupljene informacije trećim stranama kada je to zakonski potrebno. Nemamo uticaja na ovo. Nikada nećemo dozvoliti Googleu da koristi prikupljene analitičke informacije za druge Google usluge ili svrhe. 

Hotjar automatski zamagljuje polja za unos, formulare, telefonske brojeve itd. što dovodi do toga da se lični podaci ne bilježe. Google čuva podatke na period od 26 mjeseci. 

Obrada vaše IP adrese za korištenje naše web stranice je odvojena od trenutka kada naručite. Ove informacije nisu međusobno povezane i obrada vaše IP adrese od strane trećih strana za analizu korištenja naše web stranice ostaje anonimna.  

Onemogućavanje i omogućavanje kolačića

Ako ne želite da kolačići budu pohranjeni na vašem računaru ili želite da uklonite kolačiće koji su već pohranjeni, to možete organizirati putem ekrana postavki u postavkama vašeg pretraživača. Podešavanje ovih postavki razlikuje se od pretraživača.

Ako želite da uklonite kolačiće koji su već pohranjeni, to možete organizirati putem ekrana postavki u postavkama vašeg pretraživača. Podešavanje ovih postavki razlikuje se od pretraživača.

Vaša prava kao subjekta podataka 

Prema GDPR-u, imate niz prava kao subjekt podataka. Ovo poglavlje politike privatnosti navodi vaša prava na subjekte podataka i kako se možete pozvati na ta prava.

Pravo pristupa

Imate pravo pristupa ličnim podacima koje obrađujemo o vama i zadržati kopiju ovih podataka. Na vašim Stumari ili Collateral Base.com, My Stumari ili Collateral Base & Stumari ili Collateral Base računima možete lako pristupiti ličnim podacima koje prikupljamo i pohranjujemo kada naručite. 

Pravo na ispravak

Ako su vaši lični podaci netačni, imate pravo tražiti od nas da ispravimo vaše lične podatke. U skladu s tim ćemo ispraviti vaše lične podatke.

Pravo na brisanje ('da budem zaboravljen')

Ako želite da izbrišemo vaše lične podatke, imate pravo da od nas zatražite brisanje vaših ličnih podataka. Izbrisat ćemo vaše lične podatke, osim ako imamo zakonsku obavezu da nastavimo s obradom vaših ličnih podataka.

Pravo na ograničenje obrade

Ako smatrate da je obrada vaših ličnih podataka nezakonita, ili su vaši lični podaci netačni, ili su vam lični podaci potrebni za pravne zahteve nakon perioda čuvanja, ili ste uložili prigovor na obradu vaših ličnih podataka, može zatražiti da ograničimo vaše lične podatke. U ovom slučaju ne možemo obrađivati ​​vaše lične podatke osim ako nam ne date dozvolu.

Pravo na prenosivost podataka (prilikom obrade na osnovu pristanka ili ugovora o učinku)

Od nas možete zatražiti izvoz svih ličnih podataka koje obrađuje Stumari ili Collateral Base. Mi ćemo vam omogućiti izvoz vaših prikupljenih i obrađenih ličnih podataka.

Pravo na prigovor na obradu.

Imate pravo prigovora na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Ako želite da iskoristite svoja prava subjekta podataka kao što je navedeno u ovom paragrafu, pošaljite svoj zahtjev putem e-pošte tom@CollateralBase.com. Za zahtjeve za brisanje podataka, kontaktirajte tom@CollateralBase.com.

 

Sigurnost

Poduzeli smo odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše lične podatke od gubitka, zloupotrebe, izmjene i/ili uništenja. Iako postupamo s razumnom pažnjom u obezbjeđivanju sigurnog prijenosa informacija između vaše opreme i naših sistema, ne možemo osigurati niti garantirati sigurnost bilo koje informacije koja nam se prenosi putem interneta. Pristup relevantnim ličnim podacima imaju samo oni ovlašćeni radnici kojima je za obavljanje posla potreban pristup relevantnim ličnim podacima. Imamo naše smjernice i odredbe koje čuvaju sigurnost naše podatkovne i tehnološke infrastrukture, kao i softvera koji gradimo i distribuiramo našim korisnicima navedenim u našoj internoj politici sajber sigurnosti. 

Kontaktirajte Stumari ili Collateral Base

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovom izjavom o privatnosti, praksama ove web stranice ili vašim odnosom prema ovoj web stranici, možete nas kontaktirati putem našeg kontakt strana ili pošaljite e-poruku na

Kontaktni detalji:

Stumari ili Collateral Base, LLC

E-mail: tom@CollateralBase.com

Collateral Base, LLC

316 SW Washington St. Ste 1a

Peoria, IL 61602

SAD

Attn: službenik za zaštitu podataka

CCPA prava i izbori

CCPA pruža potrošačima koji su stanovnici Kalifornije posebna prava u vezi sa njihovim ličnim podacima. Ovdje su opisana vaša CCPA prava i kako ih ostvariti.

Pravo na pristup

Imate pravo zahtijevati da vam otkrijemo određene informacije o našem prikupljanju i korištenju vaših ličnih podataka u posljednjih 12 mjeseci. Kada primimo i potvrdimo vaš provjerljivi zahtjev potrošača (pogledajte Ostvarivanje prava na pristup, prenosivost podataka i brisanje), otkrit ćemo vam:

  • Kategorije ličnih podataka koje smo prikupili o vama.
  • Kategorije izvora ličnih podataka koje smo prikupili o vama.
  • Naša poslovna ili komercijalna svrha prikupljanja ili prodaje tih ličnih podataka.
  • Kategorije trećih strana s kojima dijelimo te lične podatke.
  • Konkretni lični podaci koje smo prikupili o vama (koji se nazivaju i zahtjevom za prijenos podataka).
  • Ako smo prodali ili otkrili vaše lične podatke u poslovne svrhe, dvije odvojene liste koje otkrivaju:
    • prodaje, identifikujući kategorije ličnih podataka koje je svaka kategorija primaoca kupila; i
    • otkrivanja u poslovne svrhe, identifikujući kategorije ličnih podataka koje je svaka kategorija primaoca dobila.

Prava zahtjeva za brisanje

Imate pravo zahtijevati da izbrišemo sve vaše lične podatke koje smo prikupili od vas i zadržali, uz određene izuzetke. Kada primimo i potvrdimo vaš provjerljivi zahtjev potrošača (pogledajte Ostvarivanje pristupa), izbrisat ćemo (i uputiti našim pružaocima usluga da izbrišu) vaše lične podatke iz naše evidencije, osim ako se ne primjenjuje izuzetak.

Možemo odbiti vaš zahtjev za brisanje ako je zadržavanje informacija neophodno za nas ili naše pružaoce usluga da:

  1. Dovršite transakciju za koju smo prikupili lične podatke, pružimo robu ili uslugu koju ste zatražili, poduzmite radnje koje se razumno očekuju u kontekstu našeg tekućeg poslovnog odnosa s vama ili na neki drugi način izvršite naš ugovor s vama.
  2. Otkrijte sigurnosne incidente, zaštitite se od zlonamernih, obmanjujućih, prevara ili nezakonitih aktivnosti ili krivično gonite odgovorne za takve aktivnosti.
  3. Otklanjanje grešaka u proizvodima radi identificiranja i popravljanja grešaka koje narušavaju postojeću namjeravanu funkcionalnost.
  4. Vježbajte slobodu govora, osigurajte pravo drugog potrošača da ostvaruje svoja prava na slobodu govora ili neko drugo pravo predviđeno zakonom.
  5. Poštujte Kalifornijski zakon o privatnosti elektronskih komunikacija (Cal. Penal Code § 1546 et. seq.).
  6. Uključite se u javna ili recenzirana istraživanja u skladu sa članom 1798.105 (d)(6) CCPA.
  7. Omogućite isključivo internu upotrebu koja je razumno usklađena s očekivanjima potrošača na osnovu vašeg odnosa s nama.
  8. Izvršiti zakonsku obavezu.
  9. Druge interne i zakonite upotrebe tih informacija kompatibilne su s kontekstom u kojem ste ih dali.

Ostvarivanje pristupa, prenosivosti podataka i prava na brisanje

Za korištenje gore opisanih prava pristupa, prenosivosti podataka i brisanja, pošaljite nam provjerljiv zahtjev potrošača slanjem e-pošte na tom@collateralbase.com

Samo vi ili osoba registrovana kod državnog sekretara Kalifornije koju ovlastite da djeluje u vaše ime, možete podnijeti provjerljiv zahtjev potrošača koji se odnosi na vaše lične podatke. Također možete podnijeti zahtjev potrošača koji se može provjeriti u ime vašeg maloljetnog djeteta.

Potrošački zahtjev za pristup ili prenosivost podataka možete provjeriti samo dva puta u roku od 12 mjeseci. Potvrdivi zahtjev potrošača mora:

  • Navedite dovoljno podataka koji nam omogućavaju da razumno potvrdimo da ste osoba o kojoj smo prikupili lične podatke ili ovlašteni predstavnik.
  • Opišite svoj zahtjev s dovoljno detalja koji nam omogućavaju da ga pravilno razumijemo, procijenimo i odgovorimo na njega.

Ne možemo odgovoriti na vaš zahtjev niti vam pružiti lične podatke ako ne možemo potvrditi vaš identitet ili ovlaštenje za podnošenje zahtjeva i potvrditi da se lični podaci odnose na vas.

Koristit ćemo samo lične podatke navedene u zahtjevu potrošača koji se može provjeriti kako bismo potvrdili identitet podnositelja zahtjeva ili ovlaštenje za podnošenje zahtjeva.

Vreme i format odgovora

Cilj nam je da odgovorimo na provjerljivi zahtjev potrošača u roku od četrdeset pet (45) dana od njegovog prijema. Ukoliko nam je potrebno više vremena (do 90 dana), pismeno ćemo Vas obavijestiti o razlogu i roku produženja.

Bilo koje otkriće koje pružimo pokrivat će samo period od 12 mjeseci koji prethodi provjerljivom prijemu zahtjeva potrošača. Ako ne možemo udovoljiti zahtjevu, reći ćemo vam zašto. Za zahtjeve za prenosivost podataka odabrat ćemo format koji će vam omogućiti da lako prenesete svoje podatke negdje drugdje.

Nediskriminacija

Nećemo vas diskriminirati zbog ostvarivanja bilo kojeg od vaših CCPA prava, osim ako to nije dopušteno CCPA.

Kontaktni detalji

Thomas Howard

E-mail: tom@collateralbase.com 

Collateral Base, LLC

316 SW Washington St. Ste 1a

Peoria, IL 61602